nieuws

Achmea helpt ontevreden klanten met overstappen

Schade

Achmea gaat klanten die niet accepteren dat zij behandelingen in het Slotervaartziekenhuis niet meer volledig vergoed krijgen, helpen met het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Daarnaast gaat het concern in schrijnende gevallen toch behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis vergoeden.

Achmea helpt ontevreden klanten met overstappen

Het Slotervaartziekenhuis wil het door Achmea voorgelegde contract niet tekenen. Daarom is vanaf 1 april de zorg die in het ziekenhuis wordt geleverd, geen gecontracteerde zorg. Dat betekent voor verzekerden met een naturapolis dat alleen lopende behandelingen en spoedeisende hulp nog volledig vergoed worden. Overige kosten worden tot zo’n 80% vergoed.
Tros-programma Radar besteedde maandag aandacht aan de kwestie en stipte aan dat klanten niet op tijd (voor het einde van het jaar) geïnformeerd zijn over het niet meer volledig vergoeden van zorg in het Slotervaartziekenhuis. Zij zijn pas begin deze maand op de hoogte gesteld en konden daardoor niet meer overstappen naar een verzekeraar die de kosten wel volledig vergoedt. Directeur Zorginkoop Marjolein Verstappen van Achmea liet in de uitzending weten dat een oplossing wordt geboden. “We gaan per individu na wat de gevolgen zijn voor de mensen en als dat erg nadelig is, gaan we daar een mouw aan passen. Als klanten absoluut weg willen, mogen ze naar een andere verzekeraar.” Daarnaast gaat Achmea informatiebijeenkomsten houden.
Independer heeft een petitie opgesteld waarmee de vergelijkingssite en tussenpersoon (onderdeel van Achmea) minister Schippers van Volksgezondheid wil bewegen verzekeraars te verplichten jaarlijks voor 1 november bekend te maken met welke zorgverleners voor het komende jaar een contract is gesloten. Ook zouden zij verzekerden jaarlijks moeten laten weten welke wijzigingen er zijn in de contracten met zorgverleners.

Reageer op dit artikel