nieuws

Achmea geeft in Radar uitleg over Slotervaart

Schade

Omdat Achmea geen contract heeft gesloten met het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam moeten nieuwe patiënten, die bij een van de zorglabels van Achmea verzekerd zijn, het verschil tussen niet gecontracteerde en gecontracteerde zorg bijbetalen. Maandagavond gaf de verzekeraar antwoord op kritische vragen van Tros Radar.

Achmea geeft in Radar uitleg over Slotervaart

Verzekerden van Achmea kunnen vanwege de mislukte contractbesprekingen vanaf 1 april alleen nog voor spoedeisende hulp bij het Slotervaartziekenhuis terecht. Ook behandelingen die al liepen kunnen volgens de oude regeling worden voortgezet. Nieuwe behandelingen zullen mogelijk niet altijd meer volledig vergoed worden. Radar stelt dat klanten van Achmea, waaronder Agis en Zilveren Kruis, hier niets van afwisten toen zij hun verzekering afsloten. De mislukte besprekingen met het Slotervaart werden door Achmea bekend gemaakt op de laatste switchdag waarop mensen, die uiterlijk op 31 december hun polis hadden opgezegd, nog konden wisselen van zorgverzekeraar. “Verzekerden werden hierover in februari per brief geïnformeerd. Mag dit zomaar en geeft dit mensen het recht over te stappen op een andere zorgverzekeraar?”, aldus Radar in de aankondiging van het programma.
Garanties
Achmea zegt in een toelichting dat de zorg voor haar verzekerden is gegarandeerd. “We betreuren het voor onze verzekerden dat we geen contract hebben kunnen sluiten met het Slotervaartziekenhuis, maar willen onnodige premieverhoging voorkomen. Met alle andere ziekenhuizen in Amsterdam hebben wij afspraken kunnen maken. De zorg voor onze verzekerden is gegarandeerd.”
 

Reageer op dit artikel