nieuws

Sms waarschuwt reiziger voor naderende tsunami

Schade

De in 2010 geïntroduceerde HelpMe-app van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial) krijgt een upgrade in de vorm van een alertservice die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming. Bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld politieke onrust of een tsunami, wordt de reiziger per sms (en e-mail) geïnformeerd.

Sms waarschuwt reiziger voor naderende tsunami

SMS Assistant is beschikbaar voor iedereen, dus ook voor wie geen verzekering heeft bij Allianz Global Assistance. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android-smartphones.
Marketingmanager Wessel Koenekoop: “Een team van internationale veiligheidsspecialisten verzamelt 24 uur per dag informatie over landen en regio’s over de hele wereld. In bepaalde landen kan de situatie plotseling veranderen. Met SMS Assistant kunnen we onze klanten sneller informeren en adviseren dan via traditionele informatiestromen via radio en/of tv.”
De HelpMe-app werd ontwikkeld om de hulpverlening voor reizigers sneller en eenvoudiger toegankelijk te maken en in september 2011 bekroond met een Gouden Schild in de categorie E-business.

Reageer op dit artikel