nieuws

‘Recordaantal overstappers zorgpolis’

Schade

Volgens informatiesite Verzekeringen.com is bijna 8% van de Nederlanders per 1 januari overgestapt op een andere zorgverzekeraar. De site baseert dat op een onderzoek onder 1.521 verzekerden.

‘Recordaantal overstappers zorgpolis’

Het aantal overstappers is daarmee sterk gestegen: vorig jaar koos nog 5,5% voor een andere ziektekostenpolis. De overstappers hebben over het algemeen gekozen voor minder aanvullende verzekeringen, een hoger eigen risico en een collectiviteitskorting. Volgens Verzekeringen.com heeft daarnaast 22% van de ziektekostenverzekerden overwogen om over te stappen. “Na de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet in 2011 stapte ieder jaar gemiddeld 4,3% over.” Vooral jongeren en gezinnen zoeken actief naar een goedkopere en beter passende polis. Het aantal collectief verzekerden groeide en dat leverde volgens de site vaak de grootste kostenbesparing op.
Verzekerden die niet van zorgverzekeraar wisselden, zijn vooral bij de huidige aanbieder gebleven omdat ze in het verleden goed zijn geholpen (27%), de concurrentie zich te weinig onderscheidt (13%) en omdat de huidige zorgverzekering een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft (11%).

Reageer op dit artikel