nieuws

Menzis levert 2% in

Schade

Menzis heeft iets meer dan 2% ingeleverd op het verzekerdenbestand. Dat blijkt uit een voorlopige berekening van de zorgverzekeraar. Tot 31 januari kunnen mensen die hun verzekering elders al opgezegd hebben nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten, ook bij Menzis.

Menzis levert 2% in

Ondanks de krimp blijft het totaal aantal verzekerden ruim boven de grens van twee miljoen. Naast het Menzis label heeft ook het regionale label Azivo klanten verloren. Het gaat om enkele duizenden. Het Internet label Anderzorg groeit daarentegen met 12 % naar bijna 230.000 verzekerden. Het half december geïntroduceerde product Anderzorg Budget is in een kleine twee weken tijd door 10.000 klanten afgesloten. Er doen inmiddels ongeveer 200.000 klanten mee aan het SamenGezond spaarprogramma van Menzis.
Het aantal verzekerden dat een aanvullende verzekering en tanddekking neemt is met circa 3 % afgenomen. “Menzis herkent het beeld niet dat klanten massaal hun aanvullende en tandverzekeringen opzeggen. Het aantal klanten met een aanvullende verzekering ligt ruim boven de 80% en het aantal klanten met een tandverzekering ligt op 70%.”
 

Reageer op dit artikel