nieuws

ABZ wijzigt HerstelVerzekerd in SCS Herstel

Schade

Softwareleverancier ABZ heeft HerstelVerzekerd vernieuwd en omgedoopt tot SCS Herstel. Aanleiding is de lancering van het schadeplatform Solera Claims Services (SCS) door moederbedrijf Solera, waarmee verzekeraars en gevolmachtigden schades geautomatiseerd kunnen afwikkelen. Ook de overige ABZ schadediensten zoals SCS Expertise en SCS Schademelden (voorheen ABClaims) zijn aan dit platform gekoppeld.

ABZ wijzigt HerstelVerzekerd in SCS Herstel

Met SCS Herstel communiceren verzekeraars, volmachten  en herstellers over de afwikkeling van een schadedossier op basis van herstel in natura. Tevens kunnen betrokken partijen via het SCS platform op eenduidige wijze berichten uitwisselen. Deze dienst wordt inmiddels door zes verzekeraars en vijftig gevolmachtigden gebruikt. Ook zijn meer dan vijftig schadeherstellers aangesloten op het SCS platform.
HerstelVerzekerd BV, het samenwerkingsplatform van verzekeraars en volmachtbedrijven voor naturaherstel, is initiatiefnemer geweest van deze dienstverlening, waardoor deze dienst oorspronkelijk de naam HerstelVerzekerd Hub heeft gekregen. ABZ benadrukt dat het voortbestaan van HerstelVerzekerd BV geen enkele relatie heeft met het voortbestaan van SCS Herstel.

Reageer op dit artikel