nieuws

Voogd & Voogd biedt autopolissen met 10% korting aan

Schade

Voogd & Voogd biedt autopolissen met 10% korting aan

Volmachtbedrijf en serviceprovider Voogd & Voogd biedt in december 10% korting op de autoverzekeringen van onder meer Allianz, ASR, Avéro, Delta Lloyd, Generali, London, Nationale-Nederlanden en Reaal. De actie dient onder meer als signaal om aan de verzekeraars te laten zien dat het intermediair ook kortingsacties kan doorvoeren. Ook de huismerken van Voogd & Voogd vallen onder de actie.

De insteek van de actie is een positieve, benadrukt Voogd & Voogd-directeur Bas de Voogd. “We willen laten zien dat wij als intermediair ook een aantrekkelijke korting kunnen geven op autoverzekeringen. De feestmaand december is daar bij uitstek geschikt voor.”
De Voogd wijst er echter ook op dat er van een level playing field tussen verzekeraars en intermediair steeds minder sprake is en dat verzekeraars hun prijzen via het directe kanaal steeds vaker lager houden dan via tussenpersonen. De Voogd: “Ik begrijp best dat verzekeraars geen ruimte hebben om flinke kortingen te geven. Er is eerder sprake van prijsstijgingen. Aan de andere kant  is het ook een strategische keuze om scherper in te zetten op het directe kanaal en daarin scherper aan de wind te zeilen dan via het intermediair.”
De kortingsactie wordt voor de helft gefinancierd door Voogd & Voogd en voor de andere helft door het aangesloten intermediair. Een sigaar uit eigen doos, erkent de Voogd. “Maar anders dan voor het eigen directe kanaal geven verzekeraars geen kortingen aan consumenten, dus zullen wij het als samenwerkend intermediair zelf moeten doen. Uniek is dat niet: Albert Heijn stunt soms ook met A-merken, maar haalt daarmee wel extra klandizie binnen.”

Reageer op dit artikel