nieuws

Univé laakt berichtgeving Radar over zorgverzekering

Schade

Zorgverzekeraar Univé beticht Tros Radar en vergelijkingssite Independer van onjuiste berichtgeving over het besparen op zorgverzekeringen. Volgens Univé suggereerde Radar ten onrechte dat er geen verschil bestaat tussen gewone zorgverzekeringen en hun online evenknie. Ook andere tips in het programma slaan volgens de verzekeraar de plank mis.

Univé laakt berichtgeving Radar over zorgverzekering

In de uitzending van maandag besteedde Tros Radar aandacht aan de bespaarmogelijkheden op zorgverzekeringen. Daarbij werd, in samenwerking met Independer, onder meer als tip gegeven om over te stappen naar de internetvariant van exact dezelfde verzekering, waarbij als voorbeeld de Univé Zorg Geregeld Polis en ZEKUR, het internetlabel van Univé werd genoemd.
Volgens Univé vergelijkt Radar in ieder geval in dit geval appels met peren omdat  ZEKUR alleen via internet is af te sluiten en bij de verzekering -in tegenstelling tot de Univé Zorg Geregeld Polis – maar 16 ziekenhuizen zijn gecontracteerd en herhaalrecepten alleen via de Internet Apotheek kunnen worden besteld. De verzekeraar ziet sinds de uitzending een aanzienljike stijging van mensen die overstappen naar ZEKUR en maakt zich daar zorgen over. “Mensen baseren hun keuze tot overstappen op onjuiste informatie”, stelt Univé-bestuurder Conrad Rombout. “Wanneeer zij zorg gaan declareren komen zij voor verrrasingen te staan.”
Ook bij andere tips van Radar en Independer zit volgens Univé een addertje onder het gras. Zo leidt het opzeggen van aanvullende verzekeringen, een tip van Radar, er volgens Univé toe dat dat medische zorgkosten in het buitenland voor eigen rekening komen als deze niet bij een reisverzekering worden ondergebracht. Het  verhogen van het eigen risico kan volgens de verzekeraar leiden tot forse rekeningen als de verzekerde onverwachts specialistische hulp nodig heeft.

Reageer op dit artikel