nieuws

Univé coulant met Project X-schade

Schade

Univé gaat alle schade vergoeden die haar klanten hebben opgelopen bij de zogeheten Project X-rellen die eind september plaatsvonden in het Groningse Haren. De verzekeraar gaat coulant om met schademeldingen omdat het bij rellen door gedupeerden moeilijk is aan te tonen hoe de schade is ontstaan.

Univé coulant met Project X-schade

De verzekeraar heeft zijn twintig Harense klanten die de dupe werden van de rellen per brief geïnformeerd over de coulanceregeling. Het gaat hierbij in vijftien gevallen om schade aan inboedel en opstal en bij 5 verzekerden om schade aan de auto’s.
In totaal deden 160 mensen kort na de rellen aangifte van vernieling. Het Verbond van Verzekeraars raamde de schade destijds op enkele miljoenen euro’s. Het Openbaar Ministerie probeert een deel van schade te verhalen op de daders door veroordeelde relschoppers verplicht te laten bijdragen aan een speciaal fonds voor gedupeerde inwoners van Haren.

Reageer op dit artikel