nieuws

Marsh ontwikkelt verzekering voor leegstaand vastgoed

Schade

Marsh ontwikkelt verzekering voor leegstaand vastgoed

Makelaar Marsh heeft voor leegstandbeheerder Camelot Europe een aansprakelijkheidsproduct ontwikkeld dat de opzichtrisico’s voor bewoners en gebruikers van alle panden en projecten in de Europese portefeuille verzekert. Het gaat om het leegstandbeheer van ruim 4.500 projecten in zes landen, van woonwijken en lege kantoren tot en met een compleet verlaten militair complex.

Onder opzichtrisico's wordt verstaan schade aan goederen van derden die men onder zich heeft, zoals panden die men in bewaring of in gebruik heeft. In een normale aansprakelijkheidsverzekering is het opzichtrisico niet standaard meeverzekerd, aldus Marsh. "Ook financiële risico die ontstaan door het dagelijks gebruik van Camelot en de bewoners worden niet standaard in de opstalverzekering van de eigenaar gedekt."
Joost van Gestel, topman van Camelot Europe (rechts op de foto): "Voor eigenaren zal dit de keuze om een leegstandsbeheerder in te schakelen makkelijker maken; bij ons is er geen sprake van onverwachte opzichtrisico's." De polis geldt met directe ingang voor alle projecten met een startdatum vanaf 1 januari 2010. De premie is door Marsh met verzekeraars onderhandeld na inzage in de jarenlange historie via het eigen pandbeheersysteem van Camelot. Lars Stratman, practice leader Real Estate bij Marsh: "Hieruit bleek dat leegstandbeheer door Camelot geen hogere risico's met zich meebrengt dan normaal gebruik."

Reageer op dit artikel