nieuws

Verzekeraarklachten gaat praten bij Financiën

Schade

Op uitnodiging van minister Jan Kees de Jager gaat een team van consumentenplatform Verzekeraarklachten.nl vrijdag praten op het ministerie van Financiën over de ‘structurele misstanden’ in de verzekeringsbranche. Hiervoor werd eerder al aandacht gevraagd bij Tros Radar en het Verbond van Verzekeraars.

Verzekeraarklachten gaat praten bij Financiën

"Het zijn deze misstanden die er in de loop der jaren voor hebben gezorgd dat de branche met een slecht imago kampt, ondanks keurmerken en gedragscodes", aldus Verzekeraarklachten in een open brief aan verzekeraars.
Volgens initiatiefnemer Anton Rietveld is het "hoogst merkwaardig dat verzekeraars al jaren bezig zijn met het versterken van hun imago en dat desondanks het consumentenvertrouwen alleen maar daalt". Hij heeft dan ook weinig fiducie in de vorige week door het Verbond tijdens een gesprek aangekondigde aanpassing van de huidige Gedragscode Persoonlijk Onderzoek. "Het zou natuurlijk veel beter zijn als de code nu eens 'toegepast' zou gaan worden", aldus Rietveld.
Het team van Verzekeraarklachten.nl zal de ambtenaren van Financiën vrijdag naar eigen zeggen niet gaan vermoeien met een beperkt aantal incidenten, "maar zal conform de werkelijkheid en de ontvangen signalen uit de branche structurele misstanden aan de orde stellen".
Rietveld besluit zijn brief met een aanbod aan verzekeraars "om periodiek en onbezoldigd met u in overleg te treden om op een constructieve en voortvarende wijze de broodnodige vernieuwingen te implementeren. Eén en ander conform de door de branche zelf opgestelde gedragscodes en uiteraard geheel in het door u zo menigmaal geroemde klantbelang. Het zal leiden tot echte transparantie in de branche, én het zal leiden tot een pakket maatregelen die de positie van de klant structureel en blijvend zullen verbeteren."

Reageer op dit artikel