nieuws

Vorig jaar voor ruim € 285 mln schade door grote branden

Schade

De schade door grote branden (met meer dan € 1 mln schade) bedroeg vorig jaar naar schatting ruim € 285 mln, meldt het Verbond van Verzekeraars. Dat is weliswaar € 85 mln minder dan in 2009, maar het vierde kwartaal zorgde met ruim € 115 mln schade wel voor een flinke uitschieter. De grootste schade, € 30 mln, werd op 30 december veroorzaakt door een brand bij levensmiddelengroothandel Huuskes in Enschede.

Vorig jaar voor ruim € 285 mln schade door grote branden

Op welk schadebedrag het vierde kwartaal uiteindelijk zal uitkomen, is nu – negen maanden later – nog niet bekend. In het overzicht ontbreken namelijk nog de schadebedragen van ruim tien grote branden. Het compleet en tijdig beschikbaar krijgen van de gegevens is een structureel probleem en voor het Verbond reden de publicatie van de kwartaaloverzichten van grote branden te beëindigen. De afdelingscommissie Brand onderzoekt momenteel hoe dit hiaat kan worden opgevuld.
De brand bij Chemie-Pack in Moerdijk vond plaats op 6 januari van dit jaar en is dus net niet opgenomen in het laatste overzicht. Ook voor deze brand geldt dat de raming van de schade voorlopig nog niet is afgerond.

Reageer op dit artikel