nieuws

Voorwaarden risicopolis te moeilijk

Schade

Van de verzekeraars die een overlijdensrisicoverzekering aanbieden, beschikken alleen Goed Genoeg en Cardif over polisvoorwaarden die voor bijna alle Nederlanders te begrijpen zijn, zo concludeert Bureau Taal uit een onderzoek in opdracht van Independer.

Voorwaarden risicopolis te moeilijk

Het bureau lichtte de voorwaarden van 26 aanbieders door en stelde vast dat 92% onbegrijpelijke voorwaarden hanteert. ASR, Delta Lloyd, Florius, Goed Idee, ING, Klaverblad, Leidsche, Loyalis, Nationale-Nederlanden en Ohra maken het volgens Bureau Taal het bontst: de uitleg over de polis vindt plaats op taalniveau C2, 'voor vrijwel iedereen te moeilijk'.
Goed Genoeg (een zzp-label van Achmea) en Cardif schrijven de voorwaarden op taalniveau B1/B2; de overige aanbieders communiceren met niveau C1 nog altijd 'voor meer dan de helft van de Nederlanders te moeilijk'.
Volgens de onderzoekers zijn de teksten geschreven vanuit het perspectief van de verzekeraar in plaats van de klant. "De structuur van veel polisvoorwaarden is over het algemeen niet slecht, maar kan beter. De formulering is bij vrijwel alle verzekeraars slecht."

Reageer op dit artikel