nieuws

Unigarant snijdt in volmachtkanaal

Schade

Unigarant heeft besloten zich binnen het volmachtkanaal te gaan richten op een aantal zogenaamde ‘special accounts’. Dit betreft de kantoren die zich specifiek richten op de niches reis en recreatie en een positief rendement laten zien. Alle overige volmachten zullen per 1 januari 2012 worden beëindigd.

Unigarant snijdt in volmachtkanaal

"In de verzekeringsmarkt is een tendens te zien waarbij volmachtbedrijven sterk groeien vanwege het overnemen van backofficeactiviteiten van verzekeraars. Unigarant is zelf sterk in polis- en schadeafwikkeling. Het past dan ook niet bij Unigarant om juist deze activiteiten actief door een derde partij te laten doen", zo luidt de motivatie voor het beëindigen van de meeste volmachten. "Daarnaast is een belangrijke reden het achterblijvende rendement op de generieke volmachtrelaties in deze portefeuille. Alle volmachtpartijen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van dit besluit."

Reageer op dit artikel