nieuws

Compliment van Knapen voor Aegon, SNS en Achmea

Schade

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken complimenteerde vandaag een aantal publiek-private samenwerkingen voor hun aanpak van de gezondheidszorg in Afrika. “Door de samenwerking tussen Nederlandse bedrijven, universiteiten en de overheid hebben inmiddels meer dan 100.000 mensen in Afrika die dat anders niet hadden kunnen betalen een ziektekostenverzekering”, aldus Knapen.

Compliment van Knapen voor Aegon, SNS en Achmea

De verzekeringen worden mogelijk gemaakt door financiering van het Health Insurance Fund (HIF) door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een aantal Nederlandse bedrijven (Aegon, SNS, Achmea, Heineken, Unilever en Shell) heeft parallel hieraan het Investment Fund for Health in Africa (IFHA) opgericht, waarmee zij samen met andere bedrijven en ontwikkelingsbanken investeren in grote Afrikaanse zorgaanbieders.
"Ziektekostenverzekeringen zijn cruciaal om mensen toegang te geven tot goede gezondheidszorg. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage aan een meer structurele aanpak van bijvoorbeeld hiv/aids", zei Knapen.

Reageer op dit artikel