nieuws

Hagelverzekeraar AgriVer groeit naar ‘goudgerande’ jaarcijfers

Schade

Hagelverzekeraar AgriVer groeit naar ‘goudgerande’ jaarcijfers

De Onderlinge Hagelverzekeraar AgriVer in Hasselt heeft in 2010 het netto resultaat bijna zien verdubbelen naar een kleine  €1,2 mln (649.000).  De brutopremies stegen (afgerond) van € 4,5 mln naar € 5,0 mln, terwijl het schadebedrag daalde naar € 1,2 mln (2,4). Agriver heeft volgens directeur Marien Boersma een heel goed jaar achter de rug: “De ‘goudgerande’ jaarcijfers zijn een gevolg van een groei van alle bedrijfsonderdelen.”

Het technisch resultaat nam toe van € 827.000 naar bijna € 1,5 mln, terwijl de opbrengst uit beleggingen daalde naar € 305.000 (491.000).
"De winst na belastingen zal voor het overgrote deel worden toegevoegd aan de reserves", aldus  Boersma. "De goede resultaten van afgelopen jaar, zien wij als een welkome voorbereiding op de eisen die Solvency II in de toekomst aan ons gaat stellen."
Agriver deed afgelopen jaar ook goede zaken met de regenwateroverlastverzekering, een product waarmee concurrent Aquapol inmiddels is gestopt. "Voor ons is een dergelijk product gemakkelijker te verkopen omdat wij een echte 'rampenverzekeraar' zijn en ook een goed netwerk hebben om een dergelijke polis aan de boer te brengen", zegt Boersma. Agriver bereidt zich nu voor op het Landbouwbeleid 2013 dat de komende tijd handen en voeten gaat krijgen. "Het risicobeheer zal verder verschuiven in de richting van de particuliere ondernemer en dat zal ongetwijfeld tot een aantal nieuwe producten leiden", verwacht hij.   

Reageer op dit artikel