nieuws

Kiemer: ‘kindvriendelijke’ ziektekostenverzekeraar

Schade

Onder de naam Kiemer zet De Friesland een nieuw label in de ziektekostenmarkt. Kiemer positioneert zich als “de kindvriendelijke zorgverzekeraar”. De polissen en diensten van de maatschappij zijn gericht op kinderen “van baby’s tot pubers”, van nul tot achttien jaar.

Kiemer: ‘kindvriendelijke’ ziektekostenverzekeraar

Volgens De Friesland, sinds kort onderdeel van Achmea, zijn kinderen bij de huidige zorgverzekeraars weliswaar standaard meeverzekerd, maar is de dekking van de basisverzekering onvoldoende. Als voorbeelden worden onder meer genoemd: extra zorg zoals orthodontie, een bril, stottertherapie of dieetadvisering, maar ook hulp bij pesten, overgewicht of dyslexie. "Kiemer wijst ouders de weg en geeft daar waar nodig is advies." Een netwerk van kindzorgverleners moeten die diensten leveren. Ouders kunnen zich bij Kiemer ook gewoon verzekeren.
Globrands, het bureau dat het merk en de positionering heeft begeleid, prijst de naam aan als "fris, Nederlands en actief en het herbergt de term 'kiem': bron van nieuw leven."
Kiemer wordt dinsdag officieel gepresenteerd. De premies voor 2011 maakt de zorgverzekeraar bekend als mensen hun naw-gegevens op de website achterlaten.

Reageer op dit artikel