nieuws

‘Een op tien kiest andere zorgverzekeraar’

Schade

Volgens online intermediair Independer zal dit jaar circa 10% van alle zorgverzekerden wisselen van ziektekostenverzekeraar. Dat is het grootste percentage sinds de invoering van de basisverzekering in 2006, toen 19% van de verzekerden overstapte.

‘Een op tien kiest andere zorgverzekeraar’

De site zegt dit jaar al vijfmaal zoveel zorgpolissen te hebben gesloten als vorig jaar in dezelfde periode. Independer liet TNS Nipo onderzoeken hoeveel mensen denken aan een overstap; afgelopen week gaf 10,6% aan zijn ziektekostenverzekering te willen oversluiten. In november hebben tot nu toe tweemaal zo veel mensen de Independer-site bezocht als in november 2009.
Voor 42% van de potentiële overstappers is lagere premie een reden om te wisselen; 21% verandert van zorgverzekeraar omdat de dekking elders beter is.

Reageer op dit artikel