blog

Verzekeraars onderschatten toestroom aanvragen taxiverzekeringen

Schade 3483

Verzekeraars onderschatten toestroom aanvragen taxiverzekeringen

Verzekeraars hebben het aantal aanvragen voor een autoverzekering van taxibedrijven nogal onderschat. Zo heeft verzekeringsmaatschappij Avéro uiteindelijk de acceptatierichtlijnen behoorlijk aan moeten scherpen.

In het laatste kwartaal van 2017 was het al duidelijk dat bepaalde verzekeraars zich per 1 januari 2018 gingen terugtrekken uit de taximarkt.

Fors tarief

De Vereende, een verzekeraar uit Rijswijk met 130 medewerkers, is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken. Deze partij heeft zelfs in november van 2017 de deur voor taxi aanvragen tijdelijk dicht gegooid om de taxibranche eerst uitgebreid te analyseren. Hieruit is een tarief gekomen die weliswaar fors is maar taxibedrijven kunnen daar nu wel terecht voor een verzekering.

Enorme toestroom

Via Voogd & Voogd verzekeringen konden taxichauffeurs ook terecht voor een taxiverzekering  met Avero als risicodrager. Echter had Avero de enorme toestroom van aanvragen niet zien aankomen waardoor zij in het begin van dit jaar in alle haast de meeste aanvragen hebben geweigerd. Dit terwijl er wel veel offertes voor verschillende tussenpersonen zijn verzonden naar taxibedrijven. Uiteindelijk kan een groot deel van deze offertes nu geen doorgang vinden door de aangescherpte acceptatierichtlijnen van Avero.

Groot risico

Veel individuele taxichauffeurs zijn nu op zoek naar een betaalbare autoverzekering voor hun taxi. Vaak is deze verzekering al opgezegd door de oude verzekeringsmaatschappij maar heeft men nog geen nieuwe autoverzekering afgesloten. Dit kan een groot risico met zich meebrengen voor de chauffeur daar hij wel verplicht is om een autoverzekering tegen minimaal wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten.

Dit is een partnerbijdrage van 112schade. Bekijk hier een volledig overzicht van de partnerberichten van 112schade.

Reageer op dit artikel