blog

Risicomanagement = zorgplicht!

Schade

Risicomanagement = zorgplicht!

Als de verzekeringsbranche risicomanagement structureel zou implementeren binnen haar dienstverlening, wordt er ook maximaal aan zorgplicht gedaan. Risicomanagement begint met het inventariseren van de risico’s van een bedrijf. In mijn blog van 8 april is te lezen hoe ik dat doe.

Door het mkb te helpen met de risico’s en impact ervan in te schatten, maatregelen te nemen en vervolgens de effecten te meten heb je als adviseur helder waarom bepaalde risico’s wel of niet zijn verzekerd. Kortom het advies is reproduceerbaar.

Het toevoegen van risicomanagement aan de dienstverlening in de verzekeringsbranche zorgt naar mijn mening voor een kwalitatieve verbetering, waarmee wij als branche ons voordeel kunnen doen. Het vraagt wel meer bewustwording van wat nu daadwerkelijk risicomanagement is.

Risicomanagement start met een inventarisatie op basis van feiten, zodat wij ons als adviseur een objectief beeld vormen van de belangen van onze klant. Een valkuil wat mij betreft is dat er teveel geadviseerd wordt op basis van aannames. Onze klant weet toch dat hij de pallets weg moet halen bij zijn pand, dat zijn alarm gecertificeerd moet zijn, dat hij al zijn bv’s en bedrijfsactiviteiten moet opgeven bij de verzekering? En zo kunt u ongetwijfeld ook heel veel aannames bedenken.

Risicomanagement uitvoeren met behulp van tools helpt om niet in deze valkuil te vallen en goede tools zorgen ervoor dat de belangen van uw klant gestructureerd worden vastgelegd. En dit zorgt ervoor dat zowel u als uw klant inzichtelijk heeft welke aandachtspunten nog geregeld moeten worden. Kortom door de juiste risicomanagementtools in te zetten is uw verzekeringsdossier helemaal zorgplichtproof!

Reageer op dit artikel