artikel

Drieluik over de grootzakelijke markt

Schade 1614

Drieluik over de grootzakelijke markt

Is er door alle kapitaaleisen en concurrentiedrift nog wel ruimte in de verzekeringsmarkt om complexe risico’s af te dekken? Ja, zegt VNAB-directeur Wim Span stellig. Hij maakt zich wel zorgen om het aanbod aan gekwalificeerde adviseurs in de grootzakelijke verzekeringsmarkt.

Ook riskmanager Frits van Blitterswijk van chemieconcern LyondellBasell ervaart weinig problemen bij het onderbrengen van complexe risico’s. Wel heeft hij moeite met het denken in uitsluitingen om daar vervolgens een nieuw product voor te maken. “Verzekeraars willen redelijk veel accepteren als ze risico’s maar kunnen modellen. Gaat dat niet, dan beschermen ze zichzelf met uitsluitingen. Dat begrijpen we, maar we willen wel weten welke uitwerking zo’n uitsluiting heeft op ons verzekeringsprogramma.”

Lees de volledige interviews met Wim Span en Frits van Blitterswijk in deze download over de Grootzakelijke Markt. Daarin staat ook een verhaal over de Londense verzekeringsmarkt, die ook na de Brexit nog leading zal zijn.

Reageer op dit artikel