nieuws

VBDO: pensioenfondsen houden amper rekening met risico’s mijnbouw

Pensioen 419

Nederlandse pensioenfondsen houden in hun verantwoord investeringsbeleid nauwelijks rekening met de steeds groter wordende risico’s in de mijnbouwsector. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

VBDO: pensioenfondsen houden amper rekening met risico’s mijnbouw

Slechts 23% van de Nederlandse pensioenfondsen neemt  volgens het onderzoek de risico’s geassocieerd met mijnbouw mee in hun verantwoord investeringsbeleid. Uit het rapport komt naar voren dat de meerderheid van de Nederlandse pensioenfondsen in relatie tot de mijnbouwsector veelvuldige risico’s identificeert, zoals emissies, veiligheid, gezondheid en reputatie.

Ontginnen grondstof risicovol

Bijna de helft van de pensioenfondsen geeft aan dat het ontginnen van welke minerale grondstof dan ook, gepaard gaat met risico’s. Het is voor het eerst dat onderzocht wordt in hoeverre Nederlandse pensioenfondsen in hun verantwoord investeringsbeleid rekening houden met de risico’s die gepaard gaan met de mijnbouwsector.

Reageer op dit artikel