nieuws

BrightPensioen draait break-even

Pensioen 1034

BrightPensioen heeft dankzij een verdubbeling van het aantal klanten sinds het derde kwartaal van dit jaar break-even. Het aantal klanten is gestegen naar 7.500.

BrightPensioen  draait break-even

BrightPensioen is volgens eigen zeggen de enige aanbieder in Nederland die geen geld verdient aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar werkt met een jaarlijks vast lidmaatschapsbedrag. Zo blijft er volgens de organisatie meer over voor de deelnemers in hun pensioenpot. Het totaal belegd vermogen is in deze periode verdubbeld naar ruim 70 miljoen euro.

Zzp’er en DGA

De groei is niet alleen gerealiseerd doordat meer zzp’ers deelnemer werden; ook kozen meer werkgevers voor BrightPensioen. In totaal gaat het om 390 bedrijven.  Jonge bedrijven kiezen minder vaak voor een traditionele, collectieve pensioenregeling, is de ervaring van BrightPensioen.

Club doet het anders

“We hebben niet alleen dit financiële omslagpunt bereikt maar raken bij steeds meer zzp’ers, DGA’s en andere mensen die zelf pensioen willen opbouwen bekend als de club die het echt anders doet”, zegt commercieel directeur Sjaak Zonneveld. “Wij werken met een jaarlijks vast lidmaatschapsbedrag in plaats van een percentage van je opgebouwde pensioenpotje af te snoepen, zoals andere partijen doen. Inmiddels is wel duidelijk dat onze aanpak op de langere termijn financieel veel gunstiger is voor het pensioenpotje.”

Reageer op dit artikel