nieuws

BeFrank wint Pensioenwegwijzer met slimme deelnemersactivatie

Pensioen 1357

De wijze waarop BeFrank nieuwe deelnemers activeert, is tijdens de Pensioendriedaagse bekroond met de Pensioenwegwijzer. Dat is de prijs voor het beste initiatief om het maken van keuzes op pensioengebied te vergemakkelijken. De jury prees BeFrank voor de goede combinatie van online en offline contact, het goed gebruikmaken van de vertrouwensfunctie van de werkgever en de slim uitgedachte gadgets.

BeFrank wint Pensioenwegwijzer met slimme deelnemersactivatie

Nieuwe deelnemers aan een pensioenregeling van BeFrank ontvangen een persoonlijke welkomstvideo. Daarin wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn binnen de regeling. Op de persoonlijke pensioenpagina moedigt BeFrank aan om die keuzes te maken en door te geven. Dat kan ook met de app van de pensioeninstelling.

Targets

Om klanten te activeren verzint BeFrank regelmatig acties om deelnemers te verleiden hun eigen pensioenpagina’s te bekijken. Het bedrijf deelt bijvoorbeeld smoothies en ijsjes uit bij deelnemende bedrijven in ruil voor een inlog. Met werkgevers spreekt BeFrank ook inlogtargets af. Die blijken effectief: volgens BeFrank activeerde in 2019 zo’n 70 procent van de nieuwe deelnemers de persoonlijke pensioenpagina.

De jury van de Pensioenwegwijzer vroeg bij de uitreiking BeFrank om na te denken hoe hun methode ook inzetbaar kan zijn voor consumenten die geen klant zijn van de ppi.

Zelfredzaamheid

BeFrank versloeg in de finale van de Pensioenwegwijzer ASR. De verzekeraar was genomineerd met hun initiatief Ikdenkvooruit.nl, een inspiratieplatform dat vrouwen moet helpen financieel beter zelfredzaam te worden. Op de website staan interviews met ervaringsdeskundigen, tips van financieel experts en doorverwijzingen naar het online pensioenportaal van ASR. Bekijk hier alle finalisten van de Pensioenwegwijzer. 

Reageer op dit artikel