nieuws

APF De Nationale wil Roel Knol aanstellen als uitvoerend bestuurder

Pensioen 743

Roel Knol stapt over van Robeco naar het bestuur van APF De Nationale. Onder voorbehoud van goedkeuring door DNB wordt hij per 1 november verantwoordlijk voor vermogens- en relatiebeheer. Knol (58) was onderdeel van het fiduciaire team van Robeco. De vermogensbeheerder besloot onlangs die afdeling op te doeken nadat het Pensioenfonds Vervoer als grootste klant vertrok.

APF De Nationale wil Roel Knol aanstellen als uitvoerend bestuurder

“De beslissing om te stoppen met het pensioenfonds en collectief pensioenverplichtingen en activa over te dragen aan De Nationale APF, is een buitengewoon zware. Vertrouwen in de kwaliteit van de nieuwe organisatie die de pensioenregeling uitvoert is voor een liquiderend pensioenfonds van cruciaal belang. Ik wil al mijn kennis en ervaring inzetten om dit in ons gestelde vertrouwen waar te maken, samen met het hele team van De Nationale APF”, zegt Knol over zijn aanstelling.

Nieuwe klant

Voorzitter van De Nationale Margreet Teunissen verwacht dat Knol met zijn kennis en ervaring goed past in het bestuur van de APF. “Het is belangrijk om de juiste invulling te geven aan de bezetting van het team en de begeleiding van onze klanten in de Belanghebbendenorganen van onze kringen, ook gezien de recente groei van ons fonds met ANWB/Unigarant als grote nieuwe klant.”

ANWB

De recente overstap van Pensioenfonds ANWB naar het APF maakte dat het belegd vermogen van De Nationale toenam van 1 miljard tot 3 miljard euro. In totaal telt de APF nu 18.000 deelnemers verdeeld over zes kringen.

Reageer op dit artikel