nieuws

PPI Zwitserleven ziet belegd vermogen bijna verdubbelen

Pensioen 1369

De Premie Pensioen Instelling van Zwitserleven doet het naar eigen zeggen goed. Het premievolume steeg van 99 miljoen naar 152 miljoen euro. Een groei van ruim 50 procent. Dat blijkt uit de recente halfjaarcijfers van 2019.

PPI Zwitserleven ziet belegd vermogen bijna verdubbelen

Arjen van Zanten, directeur Zwitserleven PPI: “Onze PPI heeft mooie commerciële resultaten geboekt in het eerste halfjaar van 2019. We zijn erg tevreden met de stijging van het premievolume naar 152 miljoen euro, maar ook ons belegd vermogen, asset under management,  liet een mooie stijging zien: van 255 miljoen euro halverwege 2018 naar 463 miljoen euro in juli 2019. Bijna een verdubbeling.”

Het aantal aangesloten werkgevers ging van 1.644 naar 2.097.

Groen licht voor overname

Zwitserleven is onderdeel van verzekeraar Vivat. De Europese Commissie gaf onlangs groen licht voor de verkoop van de Nederlandse verzekeraar Vivat door het Chinese Anbang aan Athora. Onderdeel van de deal is dat de op Bermuda gevestigde verzekeringsgroep de niet-levensverzekeringactiviteiten direct doorverkoopt aan NN Group, waarmee die weer in Nederlandse handen komen.

Lees ook
Vivat ziet kapitaalpositie verslechteren
Senioren slepen Staat voor de rechter vanwege rekenrente pensioen

Reageer op dit artikel