nieuws

ASR besteedt vervallen minipensioenen aan goed doel

Pensioen 1309

ASR Pensioenen doneert 20 mille aan Stichting Lezen & Schrijven waarmee het bedrijf een samenwerking aangaat.  Het geld is vrijgekomen uit pensioenen kleiner dan 2 euro, die begin dit jaar zijn vervallen.

ASR besteedt vervallen minipensioenen aan goed doel

In plaats van dit geld te herbeleggen, wil de verzekeraar zich met Stichting Lezen & Schrijven inzetten om het aantal laaggeletterden in Nederland te verminderen. “Wij hebben in Stichting Lezen & Schrijven een partner gevonden die aansluit bij de missie van ASR om mensen financieel zelfredzaam te maken”, zegt Folkert Pama, directeur klantbediening bij ASR Pensioenen.

Pensioencommunicatie

“Daar leveren wij een bijdrage aan door bijvoorbeeld onze pensioenencommunicatie zo begrijpelijk mogelijk te maken, omdat we weten dat veel mensen hier moeite mee hebben. Een samenwerking met de Stichting draagt daar hopelijk aan bij.”

Kleine pensioenen

Op 1 januari werd de Wet over kleine pensioenen van kracht. Hiermee kwamen pensioenen kleiner dan € 2 automatisch te vervallen. Per diezelfde datum verviel voor pensioenuitvoerders ook de mogelijkheid om kleine pensioenen uit te betalen vóór de pensioendatum. Kleine pensioenen – tussen de € 2 en € 474,11 – worden samengevoegd met de huidige pensioenopbouw.

Reageer op dit artikel