nieuws

Zomerserie (22) – Rob van den Aker (FFP): ‘Werknemer heeft behoefte aan financiële begeleiding’

Pensioen 792

Geen wekker, geen stropdas, geen files. De rust van de zomervakantie is een uitstekend moment voor reflectie. Hoe kijkt de sector terug op de eerste helft van 2019? Vijf weken lang stelt AM elke dag zeven vragen aan een branchegenoot. FFP-voorzitter Rob van den Aker gaat zich hardmaken voor fiscaal aftrekbaar financieel advies. “Financiële rust bij de medewerkers is ook voor de werkgever van belang.”

Zomerserie (22) – Rob van den Aker (FFP): ‘Werknemer heeft behoefte aan financiële begeleiding’

Welke vakantiebestemming kun je iedereen aanraden?
“Dan denk ik gelijk aan Andalusië. Heerlijk eten en drinken en het klimaat zet je ook gelijk in een rustig tempo. Ik ben daar recent geweest en heb genoten van mooie steden als Cordoba en Sevilla. Prachtige historische architectuur. Daarnaast zijn er voor de afwisseling ook schitterende golfbanen. Echt een aanrader.”

Gaat je telefoon helemaal uit op vakantie, of laat je stiekem je werkmail binnenlopen?
“Een beetje bijblijven vind ik wel plezierig. Daarom lees ik af en toe mijn mail en app- berichten. Maar ik reageer niet, tenzij er iets is wat echt niet kan wachten.”

De werkkostenregeling zou een faciliteit voor werkgevers moeten bieden om óók financieel advies belastingvrij aan te bieden aan werknemers

Wat was de meest memorabele gebeurtenis van het afgelopen halfjaar?
“Dit jaar is mijn zoon afgestudeerd. Dat was uiteraard allemaal heel plezierig en feestelijk. Maar het is ook een afsluiting van een belangrijke fase in het leven van hem én ook van mij, als ouder. Je begeleidt en ondersteunt je kind met als doel om helemaal op eigen benen te gaan staan. Dat moment is aangebroken.”

Welke ontwikkeling in de branche moeten we de komende tijd in de gaten houden?
“Met stip noem ik dan het pensioenakkoord dat recent is afgesloten. Een goede en belangrijke eerste stap. Het pensioen is voor veel mensen een heel belangrijke fase in het leven en de financiën moeten dan goed geregeld zijn. Niet iedereen is zich bewust dat er steeds meer een beroep wordt gedaan op de consument om zelf actie te ondernemen en je oudedagvoorziening goed te regelen. Voorlichting en advies over alle veranderingen hierin is essentieel. Ik zie dat ook als een belangrijke verantwoordelijkheid van de financiële dienstverlening en financieel planners en adviseurs om hier alert op in te spelen.”

Ligt FFP qua doelen in 2019 op schema?
“We kijken als beroepsorganisatie voor financieel planners heel sterk naar de marktontwikkelingen. Op welke manier kunnen wij onze leden goed faciliteren om hun beroep goed uit te oefenen. Daar liggen onze doelen. Hoogwaardige vakkennis aanbieden is uiteraard essentieel. Een uitdaging ligt meer op het vlak van fintech-ontwikkelingen. Op welke manier zoeken de klanten van onze leden hun financiële informatie? En op welke manier kan je als financieel planner je werkproces inrichten om hierop in te spelen? Met name in de hypotheek- en beleggingswereld is het nu urgent om hierop in te haken. Daar besteden we dus op diverse manieren aandacht aan. We proberen gelijk op te lopen met onze voorlichting maar je merkt dat technologische ontwikkelingen heel snel gaan. Bijblijven is absoluut een uitdaging.”

Op welk resultaat ben je trots?
“Op de professionaliteit van het FFP bureau. Met een klein team wordt er goed nagedacht en veel werk verzet. In het oog springen de congressen en de Permanente Educatie. Maar er is ook veel werk dat niet altijd even zichtbaar is, waardoor alles wel op rolletjes loopt.”

Wat moet bovenaan de agenda staan als de politici terugkomen van het zomerreces?
“De werkkostenregeling. Een onderwerp dat ook weer gerelateerd is aan de effecten van het pensioenakkoord. Werknemers gaan hier een heel belangrijke rol spelen. De werkkostenregeling zou een faciliteit voor werkgevers moeten bieden om óók financieel advies belastingvrij aan te bieden aan werknemers. In het kader van de individualisering van het pensioen hebben werknemers meer behoefte aan begeleiding bij de financiële keuzes die gemaakt moeten worden. Financiële rust bij de medewerkers is ook voor de werkgever van belang. FFP gaat zich hier sterk voor maken.”

Reageer op dit artikel