nieuws

Het nederlandse pensioenfonds hengelt Pensioenfonds Randstad binnen

Pensioen 1407

Opnieuw een grote slag voor Het nederlandse pensioenfonds. Stichting Pensioenfonds Randstad verplaatst eind dit jaar alle pensioenregelingen van de Randstad Groep naar de apf van ASR. De collectieve waardeoverdracht bedraagt 1,2 miljard euro. In totaal verhuizen er bijna 16.000 deelnemers naar het nederlandse pensioenfonds.

Het nederlandse pensioenfonds hengelt Pensioenfonds Randstad binnen

De pensioenregelingen van Randstad worden per 31 december van dit jaar een besloten kring van het nederlandse pensioenfonds ondergebracht. Volgens voorzitter van Pensioenfonds Randstad Han Thoman is het eigen pensioenbureau door de stijgende regeldruk niet meer toekomstbestendig. “Door wettelijke regelingen nemen de inspanningen, risico’s en uitvoeringskosten toe”, zegt Thoman in het persbericht.

Groei

Na de komst van Randstad beheert het nederlands pensioenfonds de pensioenen van 35.000 deelnemers. Het totale belegd vermogen zal per 1 januari 2020 ongeveer 3,5 miljard euro bedragen. Eerder deze week meldde het apf dat het ook de pensioenen van OWASE gaat beheren. Een werkgeversvereniging waar 26 ondernemingen bij zijn aangesloten, waaronder leidingenproductent Wavin.

Reageer op dit artikel