nieuws

ASR wordt beheerder van ondernemingspensioenfonds A.C. Nielsen

Pensioen 740

Stichting Pensioenfonds A.C. Nielsen (ACN) heeft in ASR vermogensbeheer een nieuwe beheerder van de portefeuille gevonden. Het gesloten fonds beheert beleggingen ter waarde van 62 miljoen euro voor in totaal 478 deelnemers. Het beheer van de gelden is sinds 1 mei in handen van de verzekeraar. ASR vermogensbeheer zorgt voor de complete inrichting, uitvoering en monitoring van het beleggingsbeleid.

ASR wordt beheerder van ondernemingspensioenfonds A.C. Nielsen

Directievoorzitter van ASR vermogensbeheer Jack Julicher is verheugd dat ACN voor ASR heeft gekozen. “In een consoliderende markt zijn veel pensioenfondsen op zoek naar een gepaste oplossing. a.s.r. vermogensbeheer heeft een lange historie als het gaat om integraal balans- en vermogensbeheer voor Nederlandse institutionele beleggers en biedt zo’n oplossing”, zegt Julicher.

Prudent

Volgens Bob de Vos, bestuursvoorzitter van ACN, ging er een gedegen selectieproces aan de keuze vooraf. “We zochten een solide organisatie met een langdurig trackrecord en dienstverlening die op onderdelen onafhankelijk is. Daarnaast speelden kosten, maatschappelijk verantwoord beleggen en een uitgebreide kennis van de Nederlandse pensioensector een belangrijke rol in onze keuze. Met a.s.r. vermogensbeheer voorzien wij onze deelnemers van een prudent en duurzaam beleggingsbeleid”, aldus De Vos.

Reageer op dit artikel