nieuws

Adfiz consulteert leden over kabinetsplan opname kapitaal direct bij pensionering

Pensioen 740

Adfiz houdt een consultatie onder haar leden om vast te stellen hoe zij denken over de kabinetsplannen om het mogelijk te maken dat mensen op de pensioendatum maximaal 10% van de waarde van hun pensioenkapitaal ineens kunnen opnemen. De reacties van de leden bepaalt welk standpunt de brancheorganisatie voor financieel adviseurs inneemt.

Adfiz consulteert leden over kabinetsplan opname kapitaal direct bij pensionering

Het kabinet maakte onlangs bekend meer flexibiliteit te willen bieden bij de opname van pensioen. Zo moet het in de toekomst mogelijk worden dat gepensioneerden zodra zij met pensioen gaan maximaal een tiende van de pensioenuitkering direct kunnen opnemen. Het geld kan voor allerlei zaken worden aangewend, zoals aflossing van de hypotheek maar ook om te reizen.

Input

De pensioencommissie van Adfiz volgt de ontwikkelingen op de voet en gebruikt de input van de leden om te reageren op de kabinetsplannen. Minister Wouter Koolmees gaat samen met de sociale partners aan de slag met de verdere uitwerking van het pensioenakkoord, waarvan het ineens opnemen van een deel van het pensioenkapitaal onderdeel is.

Reageer op dit artikel