nieuws

ABP staakt terugvordering partnertoeslag

Pensioen 1087

ABP gaat pensioen dat 555 deelnemers te veel ontvingen door een fout van de Sociale Verzekeringsbank toch niet terughalen. De terugvorderingen leidden tot veel onbegrip en daarom ziet het pensioenfonds ervan af.

ABP staakt terugvordering partnertoeslag

Enkele honderden gepensioneerden kregen vier jaar lang een partnertoeslag waar ze geen recht op hadden. Dat kwam doordat de Sociale Verzekeringsbank in 2014 verzuimde door te geven dat de inkomenssituatie van de deelnemers was veranderd. ABP was al begonnen met de terugvordering van de bedragen, maar zet dat proces nu stop. Volgens het pensioenfonds neemt het de reacties van deelnemers serieus.

Gemiddeld € 3.600

Gemiddeld kregen de 555 gepensioneerden € 3.600 te veel, aldus ABP. Ze mochten dit over een periode van zes jaar terugbetalen. Deelnemers die al een deel hebben teruggestort op de rekening van ABP, krijgen dat geld volgende maand terug.

De kwestie werd dit voorjaar aangekaart door omroep Max en ouderenbond Anbo. Max dagvaardde namens 125 gedupeerden het pensioenfonds om hun verontwaardiging kracht bij te zetten. Volgens de Max Ombudsman moesten deze mensen gemiddeld € 8.000 terugbetalen.

Reageer op dit artikel