nieuws

Voormalig DNB-directeur Kellermann wordt bestuursvoorzitter PFZW

Pensioen 1832

Joanne Kellermann is de nieuwe bestuursvoorzitter van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Ze is aangetreden per 1 juni. Tussen 2007 en 2014 was Kellermann nog directeur bij DNB en verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars. Onder haar leiding werden tientallen pensioenfondsen door de toezichthouder gedwongen de pensioenen te korten. Kellermann volgt Carla Moonen op die op 1 november vorig jaar haar functie neerlegde.

Voormalig DNB-directeur Kellermann wordt bestuursvoorzitter PFZW

Kellermann was zeven jaar lang DNB-bestuurder. Toen ze afzwaaide zei ze met weinig voldoening terug te kijken op de periode van pensioenkortingen. “Het hoort erbij als toezichthouder. Iemand moest het doen en ik heb het gedaan.” Na haar tijd bij DNB werd ze bestuurder bij de Europese Banken Resolutie Autoriteit (SRB) in Brussel. Plaatsvervangend bestuursvoorzitter Albert Vink is verheugd met de komst van Kellermann, ook vanwege haar ‘bestuurlijke ervaring met complexe situaties.’

Duurzaamheid

“We kijken er naar uit met haar samen te werken aan een goed pensioen voor onze deelnemers. Des te meer omdat we voor de nodige uitdagingen staan de komende tijd, zoals de komst van het langverwachte nieuwe pensioenstelsel”, zegt Vink. Kellermann geeft zelf aan dat de duurzaamheidsdoelen van PFZW een rol hebben gespeeld in haar keuze. “De uitdagingen zijn groot en de ambitieuze doelstellingen van PFZW kunnen een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld. Ik ben gelukkig vertrouwd met de pensioenmaterie en met de omgeving waar ik bij PFZW in stap.”

DSB-affaire

Kellermann wordt overigens vandaag ook onder ede gehoord over de gebeurtenissen rond de val van DSB. Advocaat Geert-Jan Knoops zal haar namens Dirk Scheringa ondervragen over het opzettelijk lekken van geheime informatie naar de pers. Scheringa vermoedt dat Kellermann zelf het lek was. Hij houdt de toezichthouder verantwoordelijk voor de val van zijn bank.

Reageer op dit artikel