nieuws

Pensioenverlaging PMT en PME niet van de baan

Pensioen 4234

Met het pensioenakkoord is een verlaging van de pensioenen voor de twee miljoen (oud)-medewerkers in de metaal en techniek met ingang van volgend jaar nog niet van de baan.

Pensioenverlaging PMT en PME niet van de baan

De fondsen PMT en PME zijn weliswaar blij met de principe-overeenstemming, omdat de kans op een verlaging hiermee wel minder is geworden dan zonder akkoord.

Kortingen

PME en PMT hebben eerder aangegeven dat ze komend jaar kortingen moeten doorvoeren voor hun deelnemers wanneer de financiële situatie niet wijzigt voor eind 2019. “De kans op verlagen is een stuk minder geworden.”

Beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad op 31 december is bepalend of gekort moet worden. “Een verlaging hoeft pas bij een beleidsdekkingsgraad onder de 100% in plaats van 104,3%. Als de beleidsdekkingsgraad onder de 100% staat, moeten we de pensioenen nog steeds verlagen”, aldus de fondsen. De dekkingsgraad was eind april 100,5% bij PME en 101,6 bij PMT.

Reageer op dit artikel