nieuws

ABP helpt deelnemers met gemist pensioen

Pensioen 855

ABP gaat (ex-)deelnemers helpen om alsnog gemist arbeidsongeschiktheidspensioen aan te vragen. Zo’n 16.000 deelnemers maken er geen gebruik van, terwijl ze er wel recht op hebben.

ABP helpt deelnemers met gemist pensioen

Het gaat om deelnemers die geen gebruik maken van de premievrije opbouw van pensioen bij arbeidsongeschiktheid of het niet hebben aangevraagd. Gemiddeld gaat het om een arbeidsongeschiktheidspensioen van € 200 bruto per maand. “ABP vindt het belangrijk dat deze deelnemers het volledige pensioen krijgen dat hen toekomt. Daarom gaan we (ex-)deelnemers helpen om dit pensioen alsnog aan te vragen. Ook verbeteren we de informatie over en het aanvragen van het arbeidsongeschiktheidspensioen.”

Betere data-analyse

De betrokken personen krijgen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. “ABP werkt er momenteel hard aan om hun individuele situatie zorgvuldig in kaart te brengen. Daarbij wordt afgestemd met het UWV. Nieuwe en verbeterde manieren van data-analyse maakten het mogelijk deze groep deelnemers in beeld te brengen.” ABP-directeur Nicole Beuken wil er ook voor zorgen dat deelnemers het arbeidsongeschiktheidspensioen voortaan snel en eenvoudig kunnen aanvragen. “Zo komt er een online tool waarmee deelnemers die in de toekomst arbeidsongeschikt raken, snel en eenvoudig hun arbeidsongeschiktheidspensioen kunnen aanvragen. Verder gaat ABP de regeling in de toekomst beter onder de aandacht bij deelnemers en werkgevers brengen.”

Reageer op dit artikel