nieuws

PGGM stapt in leasing vliegtuigen

Pensioen 798

PGGM Infrastructure Fund heeft een 25 procentbelang genomen in Macquarie AirFinance (MAF). Met deze deelname stapt het Fonds voor het eerst in de sector van vliegtuigleasing.

PGGM stapt in leasing vliegtuigen

Macquarie AirFinance beheert een leasevloot van ongeveer tweehonderd toestellen en heeft contracten met negentig klanten in ongeveer vijftig landen. MAF is sinds 2006 actief in deze markt en behoort tot de twintig grootste vliegtuigleasingbedrijven in de wereld. Luchtvaartmaatschappijen leasen gemiddeld veertig procent van hun vloot en dit aandeel stijgt naar verwachting verder.

CO2-voetafdruk

Met een direct belang in MAF verschaft PGGM zichzelf medezeggenschap over de samenstelling van de leasevloot en de CO2-voetafdruk hiervan. PGGM ondersteunt de strategie van MAF om een zeer goed gespreide portefeuille op te bouwen waar het gaat om klanten en regio’s.

Stabiel rendement

“Met de investering in MAF boren we een  stabiel rendement aan voor onze klanten, waaronder Pensioenfonds Zorg en Welzijn, in een groeiende sector die ook voor complexe duurzaamheidsvragen staat”, zegt Erik van de Brake, hoofd Infrastructure bij PGGM. “Met het financieren van jonge generaties vliegtuigen kan de luchtvaartsector noodzakelijke stappen zetten in efficiënter en zuiniger vliegen.”

Reageer op dit artikel