nieuws

OV-bedrijven leggen 28 mei het werk neer om pensioen

Pensioen 2284

Op dinsdag 28 mei leggen werknemers van de Nederlandse Spoorwegen de hele dag het werk neer. Ook het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaat dan de hele dag staken voor een beter pensioen, melden de vakbonden.

OV-bedrijven leggen 28 mei het werk neer om pensioen

In maart riepen vakbonden CNV, FNV en VCP werknemers al op om op 29 mei op grote schaal te gaan staken om hun pensioenwensen kracht bij te zetten wanneer een pensioenakkoord nog niet in zicht zou zijn. De vervoerssector staakt nu op dinsdag 28 mei en een dag later leggen werknemers in de onder meer de metaalsector en de bouw voor 24 uur neer.

Pensioenakkoord

De onderhandelingen over een pensioenakkoord liepen eind vorig jaar stuk, omdat de standpunten van werkgevers, werknemers en kabinet te ver uiteenliepen. De partijen werden het niet eens over de snelheid waarmee de AOW-leeftijd moet stijgen en over de pensioenen voor zzp’ers. Op 18 maart voerden de bonden al pensioenacties. Echter kwam aan de landelijke actie een abrupt einde toen een aanslag werd gepleegd in Utrecht.

Reageer op dit artikel