nieuws

Ombudsman Pensioenen krijgt internationale pensioenprijs

Pensioen 1679

De International Pension & Employee Benefits Lawyers Association (IPEBLA), de internationale organisatie van pensioenjuristen, heeft de Libby Slater Award uitgereikt aan Ombudsman Pensioenen Henriëtte de Lange.

Ombudsman Pensioenen krijgt internationale pensioenprijs

De Lange is de eerste Nederlandse winnaar van deze award, die is vernoemd naar de vooraanstaande Australische pensioenrechtjuriste Libby Slater. De prijs is voor de negende keer uitgereikt en is bedoeld voor personen die in hun eigen land een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het pensioenrecht in de breedste zin van het woord.

Nieuwe ontwikkelingen

“Ik ben ontzettend blij met deze award”, zegt de Ombudsman Pensioenen over het winnen van de prijs, die ze kreeg uitgereikt tijdens het IPEBLA-congres in Lissabon. “Het is inspirerend om weer bij een congres te zijn. Heel nuttig ook om te luisteren naar en discussiëren over de uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen op het terrein van pensioen met pensioenjuristen uit andere landen.”

Kennisuitwisseling

De IPEBLA is een wereldwijde organisatie die kennisuitwisseling, discussie en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van pensioenrecht en beloningssystemen bevordert. De Lange organiseerde al in haar studententijd het congres in Budapest (1993). Van 1996 tot 2010 was zij lid van IPEBLA en van 2005 tot 2009 maakte ze deel uit van het internationale hoofdbestuur. De Lange is sinds 1995 werkzaam in de pensioen- en verzekeringswereld. Sinds januari 2019 is ze Ombudsman Pensioenen.

Reageer op dit artikel