nieuws

‘Kabinet bereid pensioenleeftijd te bevriezen’

Pensioen 27069

Het kabinet is bereid om de verhoging van de pensioenleeftijd twee jaar te stoppen om zo de impasse in de pensioenonderhandelingen te verbreken. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond de gesprekken. De afgelopen tijd zijn er veel informele gesprekken geweest.

‘Kabinet bereid pensioenleeftijd te bevriezen’

Sommige betrokkenen geloven volgens De Telegraaf dat volgende week een akkoord kan worden gesloten. Het enige grote verschil met vorig jaar is dat de pensioenleeftijd twee jaar lang gelijk blijft.

Stakingen lijken door te gaan

De aangekondigde stakingen van dinsdag en woensdag lijken gewoon door te gaan. De onderhandelingen over een pensioenakkoord liepen eind vorig jaar stuk, omdat de standpunten van werkgevers, werknemers en kabinet te ver uiteenliepen. De partijen werden het niet eens over de snelheid waarmee de AOW-leeftijd moet stijgen en over de pensioenen voor zzp’ers.

Aanslag

Op 18 maart voerden de bonden al pensioenacties. Echter kwam aan de landelijke actie een abrupt einde toen een aanslag werd gepleegd in Utrecht.

Reageer op dit artikel