nieuws

Fleur Rieter stapt over van ASR naar pensioenuitvoerder MN

Pensioen 3994

Fleur Rieter stopt als directeur Pensioenen bij ASR. Ze gaat per 1 juli aan de slag als chief finance & risk officer (CFRO) bij MN, de pensioenuitvoerder voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij. Pauline Derkman neemt haar taken over, maar blijft ook directeur Leven Individueel.

Fleur Rieter stapt over van ASR naar pensioenuitvoerder MN

Rieter werkt acht jaar bij ASR. Ze kwam binnen als adjunct-directeur en CFRO bij AOV en Ziektekosten. Sinds 2013 is ze directeur Pensioenen. Eerder werkte ze onder andere bij Legal & General, Zwitserleven en PwC. Ze is op dit moment tevens voorzitter van de raad van commissarissen bij Brand New Day PPI.

Bij MN wordt Rieter lid van het executive committee en statutair bestuurder in de raad van bestuur. Ze krijgt de portefeuille financiën, risk & compliance (CFRO). Het betreft een nieuwe functie bij MN, die eerder werd gecombineerd met Informatievoorziening. “Maar de verantwoordelijkheden op dit gebied worden steeds groter en vragen daardoor om specifiekere aandacht”, zegt MN-directiervoorzitter Norbert Hoogers.

Logische stap

In een persbericht noemt Rieter haar carrièremove een “logische stap”. “Pensioen is meer dan ooit actueel bij het brede publiek en de politiek. Er is zowel in de samenleving als de sector zelf behoefte aan een duurzame situatie, na een lange periode van onzekerheid en onduidelijkheid. De vertaling van een nieuw stelsel vanaf de tekentafel naar de concrete uitvoering van administratie en vermogensbeheer, is een hele verantwoordelijke taak”, aldus Rieter. “Ik wil hier graag in mijn nieuwe rol bij MN een bijdrage aan leveren.”

Pauline Derkman

Met ingang van 1 juni neemt Pauline Derkman, sinds twee jaar directeur Leven Individueel bij ASR, de taken van Rieter over. Zij gaat dit combineren met haar huidige functie.

In de in maart verschenen am:top 75 invloedrijke verzekeringsvrouwen staat Rieter op plaats 24. Haar opvolger Derkman bekleedt positie 22.

Reageer op dit artikel