nieuws

APG dicht loonkloof, salarisverhoging voor 13% vrouwelijke werknemers

Pensioen 1120

Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van APG krijgen komende maand een salarisverhoging om hun loon gelijk te trekken met dat van mannelijke collega’s. De pensioenuitvoerder wil de loonkloof dichten en in de toekomst dicht houden.

APG dicht loonkloof, salarisverhoging voor 13% vrouwelijke werknemers

Iets minder dan een derde van de 3.000 medewerkers van APG is vrouw. Uit een onderzoek van de pensioenuitvoerder zelf blijkt dat bij 13% van het totale aantal vrouwelijke werknemers het salaris lager is dan dat van mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. Gemiddeld ontvangen vrouwen bij APG in Nederland 2,2% minder loon.

Aandacht van leidinggevenden

Reden voor een loonsverhoging per 1 juni, vindt de pensioenuitvoerder. “Bij APG staan we voor gelijk loon voor gelijk werk, daarom zetten we dit vandaag recht”, aldus HR-directeur Marloes Sengers. “Het verschil in beloning wordt door ons bovendien duurzaam gedicht: financieel en met aanvullende aandacht voor leidinggevenden en medewerkers. Zo voorkomen we herhaling in de toekomst en pakken we de oorzaken van de ongelijke beloning duurzaam en fundamenteel aan.”

Aegon

Aegon sprak vorig jaar met de vakbonden af een eind te maken aan ongelijke beloning tussen mannen en vrouwen. Als eerste bedrijf legde de verzekeraar gelijk loon voor gelijk werk vast in de cao. Uit het onderzoek dat daarop volgde bleek overigens dat Aegon al aan die eisen voldeed. Wel werd geconcludeerd dat de verzekeraar meer kan doen om de doorstroom van vrouwen naar hogere functies te bevorderen.

Reageer op dit artikel