nieuws

Pensioenkoepels: ‘Vertrouwen in vakbeweging aan pensioentafel verdwenen’

Pensioen 2946

De organisaties van gepensioneerden hebben geen vertrouwen meer in de pensioenonderhandelaars. De pensioenkoepels KNVG en NVOG vinden dat de vakbeweging vooral de belangen van de werkenden behartigt. Aan de onderhandelingstafel zien zij de belangen van de gepensioneerden daarom onvoldoende vertegenwoordigd. De twee organisaties gaan in radiospotjes oproepen een petitie te ondertekenen die korting op de pensioenen moet voorkomen en indexatie moet herstellen.

Pensioenkoepels: ‘Vertrouwen in vakbeweging aan pensioentafel verdwenen’

Naast de reclamespotjes hebben de pensioenkoepels ook brieven gestuurd aan de vakbeweging, werkgeversorganisaties en minister Koolmees van Sociale Zaken. Ze wijzen erop dat hun periodiek overleg met de minister niet in de plaats kan komen van rechtstreekse betrokkenheid bij de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel. Ze vragen de minister daarom om een plek aan tafel om mee te praten over het nieuwe stelsel en de implementatie.

Niet verdedigbaar

“In de Nederlandse pensioenpotten zit ruim 1.300 miljard euro. Een groot deel daarvan is van de gepensioneerden. Gezien deze immense financiële belangen is het maatschappelijk, democratisch en moreel niet verdedigbaar dat gepensioneerden verstoken blijven van elke invloed op het geld dat gereserveerd is voor hun pensioenaanspraken”, schrijven de koepels.

Samen vertegenwoordigen de koepels KNVG en NVOG 300.000 gepensioneerde leden. Hun reclamespots op NPO1, NPO4 en NPO5 zijn te horen van 29 april tot en met 12 mei.

Reageer op dit artikel