nieuws

Pensioenfonds Vervoer gaat in zee met Achmea Investment Management

Pensioen 1048

Pensioenfonds Vervoer heeft na een intensief selectietraject gekozen voor Achmea Investment Management als integraal beheerder voor het fonds. De komst van Pensioenfonds Vervoer eind 2019 bevestigt de positie van Achmea Investment Management als toonaangevende Nederlandse vermogensbeheerder.

Pensioenfonds Vervoer gaat in zee met Achmea Investment Management

Pensioenfonds Vervoer voert de pensioenregelingen uit voor werknemers in de sectoren beroepsgoederenvervoer, besloten bus- en taxivervoer, het binnenbeurtvaarbedrijf, kraanverhuurbedrijf en de werknemers van Orsima. Pensioenfonds Vervoer heeft ruim 670.000 deelnemers en aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 een belegd vermogen van circa 28 miljard euro. Het beheerd vermogen van Achmea Investment Management bedraagt momenteel rond 129 miljard euro.

Integraal beheerder

“Na een gedegen traject te hebben doorlopen, heeft het bestuur van Pensioenfonds Vervoer besloten het integraal vermogensbeheer eind 2019 over te dragen aan Achmea Investment Management”, zegt Willem Brugman, algemeen directeur Pensioenfonds Vervoer. “De belangrijkste reden om voor Achmea Investment Management te kiezen als integraal beheerder is dat zij Pensioenfonds Vervoer over de volle breedte kan ontzorgen en meerdere klanten bedient van vergelijkbare omvang.”

“Wij zijn erop ingericht om grote klanten zoals Pensioenfonds Vervoer op maat te bedienen”, aldus directievoorzitter Jacob de Wit van Achmea Investment Management. “Het integraal beheer voor dit pensioenfonds vormt de kern van onze fiduciaire dienstverlening, die wij aanbieden aan een brede set van pensioenfondsklanten. We zien ernaar uit om ons samen met het bestuur en bestuursbureau maximaal in te zetten voor het belang van de deelnemers.”

Reageer op dit artikel