nieuws

Japans pensioenfonds kiest voor kunstmatige intelligentie

Pensioen 891

’s Werelds grootste pensioenfonds GPIF wil mogelijk kunstmatige intelligentie inzetten als vervanger van onder meer vermogensbeheerders. De verwachting is dat de mens volgend jaar al deels plaats kan maken voor het digitale alternatief.

Japans pensioenfonds kiest voor kunstmatige intelligentie

Dat meldt de website ipe.com. Kunstmatige intelligentie is de intelligentie waarbij met behulp van machines, apparaten en software zelfstandig problemen kunnen worden opgelost. Hierbij wordt het denkvermogen van de mens geïmiteerd.

Beleggen uitbesteed

Het Japanse pensioenfonds onderzoekt op dit moment in hoeverre het mogelijk is om kunstmatige intelligentie in te zetten bij onder meer beleggingen. Op dit moment besteedt GPIF het beheer van alle beleggingen uit. Omdat het fonds wordt geconfronteerd met een toenemende onbalans tussen rendementen en beheervergoedingen, zou kunstmatige intelligentie wellicht een oplossing kunnen bieden.

Reageer op dit artikel