nieuws

Pensioenfonds PFZW vergroot beleggingen in zorg

Pensioen 841

Voor de derde keer sinds 2011 belegt Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) in een fonds van Gilde Healthcare en vergroot daarmee de beleggingen in de sector zorg en welzijn. Gilde Healthcare is een Nederlandse investeringsmaatschappij die zich richt op de zorgsector. Het bedrag dat PFZW nu belegt is € 30 miljoen; totaal heeft PFZW daarmee € 80 miljoen belegd in Gilde Healthcare fondsen.

Pensioenfonds PFZW vergroot beleggingen in zorg

Een investering die Gilde Healthcare eerder deed in Nederlandse zorgbedrijven was bijvoorbeeld in Fysius Rugexperts. Deze onderneming helpt mensen met chronische rugklachten. De afgelopen jaren groeide Fysius Rugexperts uit tot de grootste gespecialiseerde fysiotherapieaanbieder met 29 vestigingen en meer dan 175 werknemers.

Een andere investering betreft Mercachem|Syncom. Deze onderneming ondersteunt farmaceutische bedrijven bij het ontwikkelen van geneesmiddelen. In 2018 heeft Gilde deelgenomen in Performation ; een softwarebedrijf dat rapportages mogelijk maakt die medisch specialisten en bestuurders van ziekenhuizen gebruiken om slimmer en efficiënter werken.

Rendement terug naar zorgsector

“Als Nederlands pensioenfonds van de sector zorg en welzijn beleggen we graag in de zorg”, zegt PFZW-directeur Peter Borgdorff. “Zeker als het beleggingen zijn die het werk van onze deelnemers verlicht of efficiënter maakt. Via Gilde Healthcare hebben we in de loop der jaren al veel mooie beleggingen in de zorg kunnen doen. En wat het extra mooi maakt: het rendement ervan vloeit direct weer terug naar het pensioen van iedereen die werkt in de sector zorg en welzijn.”

De eerste keer dat het pensioenfonds voor (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn heeft belegd in een fonds van Gilde Healthcare was in 2011 (€ 21 miljoen), de tweede keer in 2014 (€ 29 miljoen). In dit derde fonds, Gilde Healthcare Services III, belegt PFZW € 30 miljoen.

Positie PFZW verslechterd

Borgdorff gaf in januari aan dat de positie van PFZW in het laatste kwartaal van 2018 sterk is verslechterd. “Economische onrust zorgde voor scherp dalende koersen.

Reageer op dit artikel