nieuws

Monique van der Poel jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar

Pensioen 1105

De pensioensector heeft Monique van der Poel (37) gekozen tot jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar. De 37-jarige advocaat is bestuurslid bij het Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) en zit in de raad van toezicht bij BPL Pensioen en het Penisoenfonds Tandtechniek.

Monique van der Poel jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar

De verkiezing is een initiatief van Stichting PensioenLab en recruitmentbureau Whyz. Zij willen aandacht vragen voor diversiteit in pensioenfondsbesturen. Jonge bestuurders zouden volgens de initiatiefnemers de sleutel in handen kunnen hebben om hun leeftijdsgenoten te interesseren voor hun pensioen.

Stemming lag tijdelijk stil

Van der Poel liet in de strijd om de meeste stemmen Ellen te Paske (Pensioenfonds Recreatie en Pensioenfonds Openbare Bibliotheken) en Jens van Egmond (Sportfondsen Pensioenfonds) achter zich. De verkiezing werd vorige maand na drie dagen tijdelijk stilgelegd nadat bleek dat je via omwegen meer dan één keer kon stemmen. Iemand stemde tientallen keren op dezelfde genomineerde. Die stemmen zijn ongeldig verklaard. Nadat het probleem verholpen was, gingen de stembussen opnieuw open en begonnen alle kandidaten weer blanco.

Reageer op dit artikel