nieuws

Werkgevers willen pensioenoverleg hervatten

Pensioen 5169

Werkgeversorganisatie VNO-NCW roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen. Dat schrijft de organisatie in een brief, voorafgaand aan het protest van politieagenten bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het gebouw van VNO-NCW in Den Haag.

Werkgevers willen pensioenoverleg hervatten

Het gaat om een groep van circa 350 agenten. Zij worden later in de ochtend voor de Malietoren toegesproken door Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. De actie maakt deel uit van een reeks protesten van de vakbeweging, na het mislukken van de pensioenonderhandelingen met het kabinet en werkgevers in november. De bonden willen dat de AOW-leeftijd op 66 jaar blijft, dat zzp’ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

Pensioenconflict

De Boer ziet veel aanknopingspunten om snel tot afspraken te komen in het pensioenconflict, aldus de voorzitter in een gezamenlijke brief van VNO-NCW en MKB-Nederland aan de actievoerders.

Protest agenten

Enkele tientallen demonstrerende politieagenten blokkeren vanmorgen de toegang tot het gebouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. De actie is onderdeel van hun protest tegen het mislukken van de pensioenonderhandelingen. Zij voeren onder meer een spandoek met zich mee met het opschrift: ,,Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar.”

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, sprak de agenten toe en zei de zorgen van de politiemensen te delen. Hij roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen. “We kunnen dit voor de verkiezingen fiksen”, aldus De Boer, die na zijn toespraak niet meer terug het gebouw in mocht.

Verkiezingen Provinciale Staten

Ook bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en op de Koekamp bij het Malieveld demonstreren politiemensen. Zij zijn het niet eens met de huidige pensioenleeftijd en zullen tot aan de verkiezingen voor Provinciale Staten (20 maart) blijven protesteren.

Reageer op dit artikel