nieuws

Aon: pensioenfondsen tonen herstel

Pensioen 2748

De Nederlandse pensioenfondsen toonden afgelopen maand herstel. Volgens risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon is de sector er in januari weer iets beter voor komen te staan, na de flinke verslechtering van de situatie in de laatste periode van vorig jaar.

Aon: pensioenfondsen tonen herstel

De gemiddelde dekkingsgraad van de fondsen ging omhoog van 104 naar 106%. Deze graadmeter laat zien in hoeverre ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen. In de eerste maand van dit jaar liep de rente nog altijd verder terug, maar op de aandelenbeurzen werden weer goede rendementen behaald.

Pensioenkortingen

Grote fondsen als PME, PMT en PFZW waarschuwden onlangs nog voor de dreiging van pensioenkortingen in de komende jaren. Door de flink dalende beurskoersen en lagere rentes in het vierde kwartaal van 2018 is de kans op verlaging van de pensioenen van miljoenen Nederlanders in 2020 of 2021 groter geworden.

Sombere vooruitzichten

Volgens Aon zijn de vooruitzichten nog steeds somber, ondanks de opleving in januari. ,,De rente zal voorlopig laag blijven. Pensioenfondsen moeten zich voorbereiden op een periode van grote onzekerheid”, aldus directeur Frank Driessen van Aon Retirement & Investment.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.