nieuws

Twee PPI’s van Aegon zijn nu één

Pensioen 963

De aangekondigde fusie van de twee premiepensioeninstellingen (PPI’s) van Aegon is een feit. Aegon PPI en Cappital zijn begin deze maand opgegaan in Aegon Cappital.

Twee PPI’s van Aegon zijn nu één

Samenvoeging van de twee PPi’s levert schaalgrootte op die volgens Aegon nodig is voor innovatie en uitbreiding van de ondersteuning van adviseurs bij het begeleiden van werkgevers en werknemers. De gefuseerde PPI telt 4.700 werkgevers en 215.000 deelnemers. Aegon Cappital beheert ongeveer € 2,5 miljard aan pensioenvermogen. Jaarlijks komt er een half miljard binnen aan pensioenpremie.

Ruimte voor 4 à 5 PPI’s

Frits Bart, directeur van Aegon Cappital, voorspelde vorig jaar dat het aantal premiepensioeninstellingen komende jaren zal teruglopen van 8 naar 4 à 5. “Een PPI moet een bepaalde omvang hebben. Als je als zelfstandige premiepensioeninstelling goed wil kunnen functioneren moet je 250.000 actieve deelnemers hebben. Dan houdt het bij 4 à 5 PPI’s in Nederland wel op.”

Bart reageerde op de verwachting van onderzoeksbureau GfK dat voor de PPI in 2025 geen toekomst meer zag. Hij ziet PPI’s echter niet verdwijnen. “Met een groei in 7 jaar naar 400.000 actieve deelnemers zijn PPI’s here to stay. Dat is een derde van de actieve deelnemers die een vrije keuze hebben.”

 

Reageer op dit artikel