nieuws

Independer gaat voor geautomatiseerd pensioenadvies

Pensioen 2519

Independer gaat zich in de toekomst mogelijk toeleggen op geautomatiseerd pensioenadvies. Directeur Coen de Ruiter zegt dat wel te zien zitten.

Independer gaat voor geautomatiseerd pensioenadvies

De eerst man van Independer doet deze uitspraak in een interview met Emerce. “Consumenten op dat gebied inzichten verschaffen, doet eigenlijk niemand nog online. Ik verwacht dat financiële adviezen zo complex worden dat je computers nodig hebt om de consument professioneel te begeleiden.”

Hypotheekadvies

De financiële vergelijkingssite is al bezig met het automatiseren van hypotheekadvies. Verbetering van het algoritme is volgens De Ruiter echter een voorwaarde om te kunnen concurreren met de hypotheekadviseur op de hoek. “Klanten krijgen bij ons in het adviestraject altijd te maken met een adviseur, hand in hand met de klant gaan we dit steeds meer online doen. Met de kennis van deze mensen kunnen we de algoritmen verbeteren”, aldus De Ruiter in het interview met Emerce.

Achmea

Independer is het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. De website wordt 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan. Onlangs verkocht Achmea de vergelijkingssite en tussenpersoon voor circa € 150 miljoen aan de Persgroep, uitgever van onder meer de Volkskrant en het AD.

Techreuzen

Vooralsnog vreest De Ruiter niet snel last te krijgen van concurrentie van buitenlandse techreuzen, zoals Google en Amazon, op de Nederlandse markt op het gebied waar Independer actief is. “Ik denk dat het voor de internetreuzen nog steeds een stap te ver is”, aldus de directeur tegen Emerce. “Natuurlijk kunnen ze bestaande Nederlandse partijen overnemen, maar bij ons zijn ze nog nooit over de vloer geweest.”

Reageer op dit artikel